loader-logo

Branche oplossingen

Opusit Logo wit

Brancheoplossingen

Wij geloven niet in het wiel opnieuw uitvinden. Daarom zijn wij in onze dienstverlening branchegericht. Dat wil zeggen dat we onze kennis en ervaring afstemmen op de behoefte van een specifieke branche en onze ervaring ter beschikking brengen aan alle partijen in dezelfde branche.

Branchegerichte dienstverlening

Het probleem van standaard-software is dat de producent vaak haar eigen ontwikkelagenda hanteert, waardoor nieuwe functionaliteiten pas ontwikkeld worden, als er genoeg klanten zich bij het softwarebedrijf hebben gemeld om deze functionaliteit toe te voegen.
Dit kan betekenen dat hier soms lange tijd overheen gaat. In die tussentijd gaan bedrijven op zoek naar een eigen oplossing, zoals Excellijsten, met alle gevolgen van dien.

Wat wij daarom doen is de kennis die wij in een branche hebben opgedaan in een “standaardproduct” omzetten die de gewenste functionaliteit wel heeft. Met ons Hybride ontwikkelingsmodel

Daardoor kan een bedrijf al veel eerder profiteren van de nieuwe functionaliteit. Het effect daarvan is dat de investering zich al meteen kan terugbetalen i.p.v. wachten tot een van de standaardpakketten dit toegepast heeft.

Je kunt daarbij denken aan het maken van een portaal voor autogebruik aansluitend op een uitzendpakket of het digitalisering van een receptie van een vakantiepark aanvullend op de reserveringssoftware van het desbetreffende park.

Branche gerichte dienstverlening

Voorkom onnodige kosten.

Wij zien het in de praktijk vaak voorkomen, dat bedrijven het wiel opnieuw uitvinden met alle kosten en aanloopproblemen van dien. Wij vinden dan niet alleen onnodig, maar zelfs zeer onwenselijk. Daarmee worden klanten onnodig op extra kosten gejaagd.

Onze klanten kunnen dus gebruik maken van onze expertise binnen een bepaalde branche, zonder dat zij daarvoor het wiel opnieuw te hoven uitvinden.

Branches waar we al actief in zijn

Uitzendbranche

Zorgsector

Hospitaliy branche

E-commerce

Duurzaamheid

Human Resources

Handel

Manufacturing

Zakelijke dienstverlening

Cultuur

Onderwijs

Bouw

Co-creëren met Opusit

In een aantal gevallen hebben we met klanten gekozen voor een 
co-creatie aanpak. De klant had een specifieke behoefte voor zijn branche, waarbij wij een portaal of een app hebben gebouwd.

Omdat het gemaakte portaal van toegevoegde waarde is voor de gehele branche, hebben wij dat portaal vervolgens aangepast voor andere bedrijven in dezelfde branche, waarbij de oorspronkelijke klant een deel van de opbrengst terug heeft ontvangen.

De voorwaarden voor co-creatie is dat het niet-concurrerend mag zijn en het toepasbaar moet zijn voor andere bedrijven.

Wat kunnen we voor jou betekenen?

Als je gebruik zou willen maken van de expertise die we al in een onze huidige branche hebben opgedaan. Of gewoon nieuwsgierig bent naar wat wij kunnen doen voor jouw branche, laat ons het weten. Laat jouw telefoonnummer achter en wij nemen contact met je op om een vrijblijvend gesprek in te plannen,

Enkele cases

PVO Klantenportaal
[contact-form-7 id="5"]

Stuur je liever zelf een e-mail?